Waar kan je goede rooibos thee kopen?

Rooibos is een bekende theesmaak en hierdoor kunt u het in vrijwel elke supermarkt vinden, maar is deze thee dan ook echt goede rooibos thee? Is het niet beter om rooibos thee in een speciaalzaak te kopen? In deze tekst zullen wij u tips geven over waar u nu echt goede rooibos thee kunt kopen.

rooibos thee kopenVan verschillende bekende thee-merken kunt u in de schappen van de supermarkten rooibos thee vinden. Deze thee zal kwalitatief goed genoeg zijn voor de gemiddelde theedrinker, maar voor theekenners of fijnproevers vallen deze bekende theemerken misschien niet volledig in de smaak. Dit kan zijn omdat er teveel aan wordt toegevoegd of omdat de thee misschien niet van de hoogste kwaliteit theeblaadjes wordt gemaakt. Voor deze groep theedrinkers zijn er gelukkig alternatieven. In XL filialen van grote supermarktketens zullen er waarschijnlijk (beperkte) opties zijn voor deze groep. Houd er dan wel rekening mee dat deze thee, van hogere kwaliteit, waarschijnlijk duurder zal zijn dan de thee van de bekende merken.

Een andere optie is het opzoeken van een speciaalzaak in theeën. Kijk online of u er een in de buurt kunt vinden, als dit niet zo is kunt u kijken of er speciaalzaken zijn die ook bezorgen, dan kunt u vanuit de winkelselectie de gewenste thee bestellen. Wijzelf zijn grote fan van de Belgische theewinkel Thee.be met een prachtige selectie rooibosthee – maar natuurlijk ook andere kruidentheeën en exclusieve theesoorten.

losse rooibos thee infusieOp sommige grote algemene webwinkels is er ook een groot aanbod aan theeën te vinden. Hier kunt u vaak filteren op smaak, prijs en recensies. Bepaal hoeveel u aan uw thee uit wil geven en lees in de recensies wat anderen zeggen. Een tip is om rooibos thee van verschillende merken te kopen of bestellen en dan zelf te kijken welke u het beste vindt.

Veel mensen vinden het tegenwoordig belangrijk dat naast goed van kwaliteit en lekker van smaak de thee ook biologisch is en eerlijk tegenover de boeren in het land van oorsprong. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld het merk opzoeken op internet en kijken wat zij doen met biologische producten en/of Fairtrade.

De laatste tip is: kijk naar lijsten online! Voor van alles kunt u tegenwoordig een top 10 lijst vinden en rooibos thee is geen uitzondering! Hier kunnen mensen van over de hele wereld stemmen op hun favoriete rooibos thee. Vaak kunt u naast of onder het artikel een link vinden waar u de desbetreffende thee kunt kopen.

Zoals u waarschijnlijk hebt kunnen zien na het lezen van deze guide, zijn er genoeg wegen om een goede rooibos thee te kunnen kopen. Maar het belangrijkste van thee blijft natuurlijk de manier waarop u de thee bereid. Volg goed de instructies van de verpakking op en ga er goed bij zitten zodat u intens kunt genieten van uw heerlijke kop rooibos thee. Veel succes met het kopen van uw rooibos thee!